Meer informatie

Sterling zilver

Sterling zilver bevat 92,5% puur zilver en is daarmee de standaardnorm in Nederland. Volgens de Nederlandse Waarborgwet van 1986 moeten zilveren sieraden boven 8,0 gram gekeurd worden. De Waarborg controleert op het juiste zilvergehalte en voorziet het sieraad van het officiële waarborg keurteken. De zilveren sieraden van Enzo Argenti zijn van Sterling zilver.


Diamanten

Diamant is het hardste mineraal ter wereld. Een diamant bestaat uit zuiver koolstof. Miljarden jaren geleden kristalliseerde de koolstof ten gevolge van zeer hoge druk en een zeer hoge temperatuur. Het gewicht van een diamant wordt net als bij alle edelstenen uitgedrukt in karaten. Eén karaat staat gelijk aan een vijfde gram (0,2) gram). Een karaat wordt in honderd punten verdeeld. Zo is een diamant van 25 punten een vierde karaat (0,25 karaat).


Zirkonia

Zirkonia is een door mensenhanden vervaardigde steen en geeft evenals diamant een prachtige schittering. Zirkonia wordt ook gemaakt in vele andere intense kleuren en heeft dankzij de fraaie slijpvormen een onweerstaanbare uitstraling.


Pavé zetting

Enkele zilveren sieraden uit de collectie van Enzo Argenti zijn pavé gezet met zirkonia. Een pavé zetting is een verzameling kleine stenen fraai bij elkaar gezet. Zo ontstaat een prachtige schittering.


Keurmerk

De standaardnorm voor goud in Nederland is 14 karaat. Dat betekent dat er in een sieraad van 14 karaat goud, 58,5% puur goud zit en dat er 41,5% andere (edel)metalen zijn toegevoegd. De kleur van goud wordt ander andere bepaald door de toevoeging van andere metalen. Bij witgoud wordt zilver toegevoegd en bij roodgoud koper. Alle gouden sieraden boven de 1,0 gram worden gekeurd door de Waarborg en zijn voorzien van het officiële Waarborg keurteken. De gouden sieraden van Enzo Oro zijn van 14 karaat goud.


Certificaat

Elk sieraad wordt geleverd met een certificaat.


Giftbox

Elk sieraad ontvang je in een luxe geschenkverpakking. Geweldig leuk om jezelf cadeau te doen, maar zeker ook de moeite waard om cadeau te geven aan iemand die je lief hebt of gewoon om eens iemand te verrassen!